De complicaties, problemen en gevolgen van Asperger.

Zelfs wanneer angststoornis is niet aanwezig, mensen met het syndroom van Asperger lijden kan hebben van angst of overgevoeligheid voor bepaalde prikkels, zoals harde geluiden. In sommige gevallen, verstorend gedrag (driftbuien, zelfverwonding, agressie) en / of depressie kan optreden in reactie op de angst en frustratie ervaren door patiënten van het syndroom van Asperger. Andere gedragingen die zijn gemeld bij mensen met het syndroom van Asperger zijn obsessief-compulsief gedrag en problemen met Anger Management.

Zoals bij elke voorwaarde, de mate van ernst van de symptomen kunnen sterk variëren tussen individuen, en niet alle personen met het syndroom van Asperger zullen ervaren in verband psychiatrische stoornissen, depressie, of storend gedrag.


Niet iedere Asperger is hetzelfde.
Het Asperger-syndroom zal voor iedereen weer andere gevolgen hebben. Er zullen problemen zijn met de communicatie, het sociale verkeer en het creatieve denken, maar hoe die tot uiting komen, zal van persoon tot persoon verschillen.

Zo hebben niet alle hoogfunctionerende volwassenen met het syndroom duidelijke obsessieve neigingen.
Het kan zijn dat sociaal verkeer bijvoorbeeld geen groot struikelblok is, maar dat het onmogelijk is aan een Asperger je opvattingen duidelijk te maken.
Het kan zijn dat je Asperger-partner niet over gevoelens en emoties wil praten, maar dat wil niet zeggen dat hij ze niet heeft.
In veel opzichten is iemand met Asperger sociaal bijziend en voor een Asperger moet de samenleving zo af en toe heel verwarrend zijn.
Allerlei factoren spelen een rol, zoals leeftijd, opvoeding en studievaardigheid van de Asperger en, het allerbelangrijkste, de gekozen partner. De partner is een van de belangrijkste mensen in zijn leven. Er zijn dingen die jou gemakkelijker afgaan dan hem.